četrtek, 7. maj 2020

SPLOŠNA POUČENOST: DOMIŠLJIJSKO POTOVANJE

DRAGI UČENCI,


V MISLIH IN SANJAH JE VSE MOGOČE, ZATO VAS VABIM, DA SE MI PRIDRUŽITE NA SANJSKEM POTOVANJU PO SVETU. PROSITE STARŠE, BRATA, SESTRO, BABICO ALI DEDKA, DA VAM PREBERE SPODNJI ZAPIS, VI PA SE PO NAVODILIH SPROSTITE IN PUSTITE, DA VAS DOMIŠLJIJA ODPELJE NA POT OKROG SVETA

PA ZAČNIMO! 


Lezi na kavč, posteljo ali na tla in zapri oči, ter dobro prisluhni. 
Odpraviš se na potovanje po svetu. 
Z avtom se počasi voziš po vijugasti cesti in prispeš v sosednjo državo Italijo. Sprehajaš se po ulicah, kjer diši po špagetih in pici. Sedeš v gostilno in si privoščiš dobro kosilo. 
Nato sedeš na vlak in se odpraviš dalje. Prispeš v Francijo, kjer stoji velikanski stolp, ki se imenuje Eifflov stolp. No, pa splezaj gor, da boš videl kakšen je razgled. Vau, kako je čudovito! 
Začelo je deževati, zato se moraš odpraviti naprej. Stojiš na avtobusni postaji, kjer sedeš na avtobus. 
Po dolgi poti, končno prispeš v vročo Španijo. To je dežela plesa, zato se zavrtiš ob glasnih zvokih španske glasbe. Poglej, ocean! 
Z ladjo odpluješ v Ameriko, kjer je veliko slavnih pevcev in igralcev. Pogledaš si predstavo, nato pa se odločiš, da sedeš na letalo. 
Čaka te dolg polet v Avstralijo, kjer živijo kenguruji in koale, podvodni svet pa te vabi, da se potopiš v globoko morje in opazuješ barvne ribice in druge morske živali. Spet je čas za polet. Prispeš na Kitajsko. Na Kitajskem pridelajo veliko riža. V vlažnem in vročem dnevu pobiraš riž na terasastem polju. 
Potuješ dalje. Narediš krajši postanek, potem pa pot nadaljuješ peš. Oh, kako je vroče. Zelo si že utrujen/a in pot do Afrike je dolga. Zato sedeš na avtobus in takoj zaspiš. Ko se zbudiš, te pozdravijo temnopolti obrazi, ki plešejo ob ognju, pridružiš se jim. Odpraviš se na safari in opazuješ leve, žirafe in nosoroge. Kako mogočne živali! Malce te je strah, a si na varnem v avtomobilu. 
Za tabo je dolga pot, zato se boš počasi odpravil domov, v Slovenijo. Pogled na morje, gore, zelene hribe in doline, te pomiri. »Ljubo doma, kdor ga ima!« si rečeš in z nasmehom na obrazu odpreš oči.



NALOGA: IZMISLI SI SVOJO ZGODBO O POTOVANJU V DALJNE DEŽELE ALI PA NADALJUJ ZGODBO, KI SI JO POSLUŠAL.
POVEJ ALI NAPIŠI, KAJ ZANIMIVEGA SE TI JE ZGODILO NA POTOVANJU. 
ZAPISANO ZGODBO NAMA POŠLJI



Ni komentarjev:

Objavite komentar

KO ODGOVORIŠ, ZRAVEN NAPIŠI SVOJE IME!